You are currently viewing Pressemelding – Hei, Jeg er Muslim

Pressemelding – Hei, Jeg er Muslim

  • Post author:
  • Post category:Nyheter


«Hei, jeg er muslim»

Islamske Samfunn Millî Görüş – ISMG, og ISMG Ungdom er tilbake i gatene for å gjenta fjorårets «Hei, jeg er muslim»-suksess. Målet er å redusere fordommer og fremmedfrykt, og bidra til gjensidig dialog og empati.

På lørdag skal et titalls ungdommer ut i gatene i Norge. Målet er å komme i kontakt med, og presentere seg selv for forbipasserende, med mottoet «hei, jeg er muslim». På denne måten ønsker vi i ISMG å bidra til å forebygge fordommer og redsel.

ISMG er en norsk-tyrkisk muslimsk organisasjon, som er representert i tre byer i Norge; Oslo, Stavanger og Kristiansand med sine 1600 medlemmer.

Forskning viser at Islamhat er mest utbredt i områder der det finnes få/ingen muslimer. Derfor vet vi at det er nødvendig med kontakt på tvers av kulturelle og religiøse grenser.

Med dette ønsker vi å gi samfunnet en mulighet til å komme i dialog med muslimer, og håper at vi kan svekke eventuelle fordommer, misoppfatninger og fremmedfrykt, som heller utvikler gjensidig respekt og toleranse.

I det siste oppleves Islam stadig som en trussel for ikke-muslimer. Det finnes mennesker som misbruker Islam for å spre sine voldelige ideologier. Realiteten er at dette kun kan defineres som terror, og terror har ingen religion. Deres budskap er å true samfunnet med vold, og dette er like skremmende for oss muslimer, som ikke-muslimer.

Vi ønsker å få frem det riktige og eneste budskapet av Islam, som er fred og nestekjærlighet. Det er dette Koranen og Profeten (fvmh) lærer oss. Derfor står vi klare med et smil om munnen, samt roser og brosjyrer i hendene lørdag 29/4 mellom kl. 11.00 – 15.00 i fire byer:

Oslo: Karl Johans gate v/Eger Torget
Stavanger: Domkirkeplassen/Torget
Kristiansand: Markensgate
Drammen: Bragernes Torg

Har du noen spørsmål du lurer på, eller ønsker du å stikke innom for å si hei og ta en prat med oss, er du hjertelig velkommen!

PDF: ISMG_pressemelding_270417